Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Tak wyglądają finalistki konkursu Miss Polski 2024. Zobaczcie zdjęcia

Tak wyglądają finalistki konkursu Miss Polski 2024. Zobaczcie zdjęcia

"Liczy się to, co w sieci". Trenerzy podsumowali mecz Górnika z Odrą

"Liczy się to, co w sieci". Trenerzy podsumowali mecz Górnika z Odrą

Polecamy

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Przegląd prasy z Białogardu w kwietniu

Przegląd prasy z Białogardu w kwietniu

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby