#FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®!

Materiał informacyjny Restaurant Week
Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją. W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na https://RestaurantWeek.pl/.

RestaurantWeek® - Wydanie Specjalne!

Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia - sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie Kuchni! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwali kulinarno-towarzyskich w Polsce i w Europie.

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata.– zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

[ZOBACZ GDZIE] zarezerwować najlepsze stoliki tej wiosny!

Bona Pasta
Kulinarne centrum Szczecina, ręcznie robiony makaron i autentyczne włoskie produkty - ciężko trafić lepiej! Bona Pasta dzieli się zamiłowaniem do kuchni włoskiej również w festiwalowym menu. Na przystawkę w obu wersjach zupa - słodko kwaśna z białej fasoli, jabłek i pomidorów, z warzywami, domową śmietaną i ziołami lub zupa na wywarze z pieczonej perliczki z wołowiną, fasolą i pomidorami San Marzano. Danie główno to casseroula di patate, czyli pieczone ziemniaki zapiekane w śmietance z serem, porem i tymiankiem lub canneloni di maiale z sosem pomidorowym, beszamelem i pieczonymi pomidorkami. Na finał rozsmakuj się w chrupiących waflach z waniliowej focacci przekładanej kremem migdałowym, espumą z mleka kondensowanego i wędzonymi migdałami. Rezerwuj, póki są miejsca!

Basilia Ristorante
Na Wałach Chrobrego w zabytkowej rotundzie znajdziesz oryginalne włoskie produkty w niecodziennym wydaniu. Specjalnie na Festiwal Szef Kuchni, Rafał Kuś przygotował dwie wersje menu: opcja bezmięsna to dekonstrukcja z ravioli z ciastem z kalafiora, musem z marchewki, perłową cebulą i espumą z parmezanu, na danie główne burak ćwikłowy, ziemniak hasselback, żel figowy na prosecco, bazyliowe halloumi z chilli i wędzona śmietana. W mięsnej wersji ravioli z krewetkami, puree z czosnku, espuma parmezanowa i cygaretka buraczana, oraz noga z kaczki, gratin ziemniaczane, mrożony mus z koziego sera pleśniowego, puree z topinamburu na maślance z rozmarynem i kompresowana rzodkiewka w poziomce. Na deser praliny, cygaretka orzechowa i krem z białej czekolady z bazylią. To coś więcej niż wiosenne zauroczenie, to miłość!

The Kitchen Meet & Eat w Szczecinie
Restauracja znajdująca się na bulwarach nad Odrą to jedna z wizytówek kulinarnej sceny Szczecina. Specjalnie na Festiwal Szef Kuchni przygotował dwa warianty menu: w opcji A na przystawkę aromatyczny krem z sandacza z krewetkami, tymiankiem i rozmarynem, danie główne to tagliatelle z kałamarnicą, aksamitnym beszamelem z czosnkiem i pietruszką. W opcji B pewny bestseller : kalmary, szczupak, piana cytrynowa i pietruszka na chrupiącej grzance, a na główne morszczuk z warzywami sezonowymi julienne, oliwa verde i śmietanka. W obu wersjach menu na deser spróbujesz owoców pod kruszonką z lodami waniliowymi - idealne zwieńczenie pysznej uczty!

Same Sushi
Lokal przy Piłsudskiego 18 wyróżnia się nowatorskim podejściem do sushi. Goście odkryją tu wcześniej niespotykane smaki i będą mieli okazję wczuć się w kulturę Japoni. W ramach festiwalowego menu Goście otrzymają tu zupę miso z tofu i wakame Goma, roślinne rainbow maki z smażonym batatem i tykwą, oraz z marchwią w tempurze, awokado i mango. W mięsnej wersji zupa na bazie serioli olbrzymiej z Miyazaki i wyspy Kiusiu, oraz tatar z łososia, ceviche z makreli, marynowane warzywa i ryż Koshihikari. Na deser smażone, autorskie lody o smaku słonej pistacji, ciasteczkowe panko i skórka owoca Yuzu.

Restauracja Sowa
Dania tworzone z pasją i kunsztem w centrum Szczecina. Miejsce znane również pod nazwą “Czekoladowa” od 10 lat jest jednym z ulubionych miejsc Szczecinian. W festiwalowym menu w propozycji A: greckie pierożki z ciasta filo, faszerowane szpinakiem oraz serem sałatkowym, podane z sosem tzatziki oraz risotto z grzybami z serem bursztyn. W menu B tatar z ligawy wołowej, drobno siekany ogórek konserwowy, cebula, pieczarki marynowane, żółtko i musztarda francuska. Zwieńczenie uczty to wegańska panna cotta jabłkowa z nutą kokosa i sosem z własnoręcznie robionej jabłkowej nalewki.

Autorskie menu najlepszych Chefów w Polsce w atrakcyjnej cenie!

Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie https://restaurantweek.pl/. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej, wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time +10 zł. W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Kinley Elderflower Zero Cukru, oraz w wybranych miastach Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%). Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Start sprzedaży: 8 lutego 2024
Termin Festiwalu: 13 marca – 24 kwietnia 2024

O RestaurantWeek®:
Festiwal RestaurantWeek® od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 1,5mln Gości w duchu #ZeroWaste. W Festiwalu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu + cocktail.

Po rekordowej edycji #FoodSmellsGood nadchodzące, największe kulinarno-kulturalne wydarzenie w Polsce i Europie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów w ramach hasła #FoodNewsGoodNews. Wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się w dniach 13 marca - 24 kwietnia. Rezerwacje startują już 8 lutego.
Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź: https://RestaurantWeek.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: #FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®! - Zachodniopomorskie Nasze Miasto

Wróć na bialogard.naszemiasto.pl Nasze Miasto